A SUPERFOOD szó hallatán nem kell feltétlenül egzotikus, drágán  beszerezhető csodaszerekre gondolni: mindegyiket évezredek óta  fogyasztja az emberiség.
 A világhírű egészségszakértő, David Wolfe, utazásai során összegyűjtötte  bolygónk legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságokkal rendelkező  táplálékait, amelyeket ebben a könyvben mutat be.
 Megtudhatjuk, hogy a goji bogyó a narancsnál ötször több C-vitamint, a  zabkorpánál pedig százszor több B3-vitamint tartalmaz, erősíti az  immunrendszert, tisztítja a májat, csökkenti a magas vérnyomást és a  koleszterinszintet. A kakaó természetes forrása a magnéziumnak, vasnak,  cinknek, melyek mind egészségvédő és gyógyító hatással rendelkeznek. A  belőle készült csokoládé több mint édesség: lassítja az öregedést és  boldogsághormont tartalmaz.
 A macagyökér fokozza a szellemi teljesítményünket, energiát, erőt és  kitartást ad, elűzi a fáradékonyságot, csökkenti a depressziót.
 Nincs még egy olyan élelmiszercsoport a Földön, amely ilyen  koncentráltan tartalmazna egészségvédő tápanyagokat. Ha csak néhányat  beillesztünk ezek közül az étrendünkbe, máris sokat tettünk magunk és  családunk egészségéért.
 A SUPERFOOD egy olvasmányos kalauz, amely megalapozott tudományos  bizonyítékokkal szolgál. A nyersanyagok mellé egyszerű recepteket is  kapunk, melyeket mindenki saját ízlése szerint állíthat össze.